GeriSebze Yemeği Tarifleri Evelik sarması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Evelik sarması tarifi

Evelik sarması tarifi

Üzerine yoğurt dökerek harika bir sunum yaratacağınız bu yemeğe doyamayacaksınız!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı iri pilavlık bulgur
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı taze çökelek
  • 1 bağ evelik yaprağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 3 diş sarmısak

Evelik sarması tarifi Nasıl yapılır?

Bir tencerede bulgurun üzerine 2 su bardağı ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Soğuyan bulgurun içine çökeleği ekleyip tuz ve karabiberi de ilave edin.

Bir başka taraftaki kaynar suda evelik yapraklarını 3-4 dakika kadar haşlayın. Bu arada bulgur ve çökelek harcını köfte yoğurur gibi sıkıca yoğurun.

Yoğurduğunuz bulgurlu içle, evelik yapraklarını dolma sarar gibi sarın. Bir tencereye yerleştirip tereyağını fındık büyüklüğünde dolmaların üzerine serpiştirin. 2 su bardağı su ilavesiyle 15-20 dakika kadar pişirip servise sunun.