GeriÇorba Tarifleri Evelik çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Evelik çorbası tarifi

Evelik çorbası tarifi

Labada ya da efelek diye de bilinen evelik otuyla, özellikle Doğu Anadolu’da evlerde yapılan evelik çorbası hem çok lezzetli hem de çok besleyici. Siz de evelik otu bulabilirseniz, tarifi oldukça pratik olan bu çorbayı evlerinizde deneyebilirsiniz. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 kase yeşil mercimek
  • 1 kase yarma buğday
  • 1 kase evelik yaprağı
  • 5 su bardağı et suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Pul biber
  • Tuz

Evelik çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Evelik yapraklarını çok ölmeyecek şekilde haşlayıp süzün.

Mercimekleri de haşlayın ancak fazla yumuşamadan ocaktan alın.

Patates ve soğanı yemeklik doğrayın.

Tereyağını tencerede kızdırıp soğanı kavurun.

Salçayı ve pul biberi ekleyip kavurmaya devam edin.

Et suyunu ilave edip çok fazla ısınmadan dövme buğdayı da ekleyin.

Patatesleri ve mercimekleri de çorbaya ekleyin.

Son olarak tuzunu ilave edip buğdaylar ve patatesler yumuşayana kadar pişirin. (Kıvamı koyulaşırsa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.)

Sıcak servis edin. Afiyet olsun…