GeriMakarna Tarifleri Ev yapımı lazanya hamuru tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ev yapımı lazanya hamuru tarifi

Ev yapımı lazanya hamuru tarifi

Güzel bir lazanyayı kim sevmez? Hele ki evde açılmış taze bir hamurla yapılan mis gibi bir lazanyaya hayır diyebilecek kimse olabileceğini sanmıyoruz. Arasındaki malzemesi ve sosu ne olursa olsun, lezzeti karşı konuşmaz olan lazanya için nefis hamur tarifimizin malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Şimdiden kolay gelsin diyor ve tarifimize geçiyoruz…

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 300 gram un
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz

Ev yapımı lazanya hamuru tarifi Nasıl yapılır?

Unu tezgaha alıp ortasını havuz gibi açın.

Yumurtaları bu havuza kırıp üzerine tuzu ekleyin.

Bir çatal yardımıyla yumurtaları çırpın.

Bir yandan kenardan azar azar un alıp ortaya doğru getirerek yumurtalarla unu karıştırmaya başlayın.

Yumurtaların kıvamı iyice koyulaştığında kenardaki unları da toparlayıp hamuru yoğurmaya başlayın.

Pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurduğunuz hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

Dinlenen hamuru iç bezeye ayırıp elinizle bastırarak mümkün olduğunca düzleştirin.

Ardından varsa makarna makinesine aldığınız hamuru önce en kalın ayarından geçirin.

Ardından her seferinde ayarı bir derece incelterek hamuru iyice incelene kadar açın. (Makarna makineniz yoksa merdane ya da oklavayla açabildiğiniz kadar ince bir hamur açın.)

Hamuru tezgaha alıp fırın kabınızın ölçülerine göre kesin.

Diğer bezeleri açarken yapışmaması için hamurlarınızı biraz unlayıp kenara alın.

Lazanyanızı 25-30 saniye süreliğine kaynar suya sokup buzlu suda soğuttuktan sonra hamurlarınızı dilediğiniz sosla birleştirip lazanyanızı pişirebilirsiniz. Afiyet olsun...