Ev yapımı baklava tarifi
Bayramlar tatlısız olmaz. Ev yapımı baklava da bayramların vazgeçilmezi. İster fındıklı ister cevizli isterseniz de Antep fıstığıyla hazırlayın, her hali de ayrı lezzetli. Biz de sizin cevizli ev yapımı baklava tarifini derledik. Denemek isterseniz, tüm yapılış aşamaları aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
Hamur için:
- 6 su bardağı un
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- 2 çorba kaşığı sirke
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 2 kaşık tereyağı
- Kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
Açmak için:
- Buğday nişastası
Şerbeti için:
- 5 bardak şeker
- 6 bardak su
- Birkaç damla limon suyu
İçi için:
- 500 gram ceviz içi
Ev yapımı baklava tarifi Nasıl yapılır?
İlk olarak tatlının şerbetini su ve şekeri bir tencerede kaynatıp hazırlayın.
Kaynamaya yakın birkaç damla limon suyu sıkın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 30 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.
Hamur malzemelerini derin bir kaba alıp yoğurun.
Dinlenen hamurdan 8 tane beze elde edin.
Tezgaha hafif nişasta serperek ince bir şekilde açın.
Fazla nişastayı yufkanın üzerinden atın ve oda sıcaklığında açılan yufkaları 10-15 dakika bekletin.
Ardından tepsinin tabanını yağlayın.
Açtığınız yufkaların 4 tanesini üst üste koyun.
Daha sonra üzerine bolca ceviz içi ilave edip diğer katlarını da koyun.
Baklavanızı dilediğiniz gibi dilim dilim kesin.
Üzerine eritilmiş tereyağını da gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıp içi pişene kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınız baklavanın üzerine şerbeti gezdirin.
Afiyet olsun...