Etli türlü yemeği tarifi
Yaz aylarında en sevilen yemeklerden biri türlüdür. Biraz patlıcan, biraz fasulye, biraz da patatesle kolayca nefis bir yemek ortaya çıkarabilirsiniz. Zeytinyağlısı da çok lezzetli olan türlünün özellikle etlisinin tadına doyum olmaz. Siz de nefis bir etli türlü tarifi arıyorsanız doğru yere geldiniz. Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
- 150 gram kuşbaşı dana eti
- 2 adet patlıcan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 500 gram taze fasulye
- 2 adet patates
- 2 adet sivri biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
- 1 adet domates
Etli türlü yemeği tarifi Nasıl yapılır?
Patlıcanları alaca soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suya alıp yarım saat kadar bekletin.
Fasulyeleri ayıklayıp doğrayın.
Patatesleri soyup patlıcanlarla aynı boyda doğrayın.
Sıvı yağı tencerede ısıtıp kuşbaşı etleri suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Bu esnada soğanları, biberleri ve sarımsakları yemeklik doğrayın.
Domatesleri rendeleyin.
Etler suyunu çekince soğanları ekleyip kavurmaya devam edin.
Ardından biber ve sarımsakları da ekleyip renkleri dönene kadar kavurmayı sürdürün.
Salça ve domates rendesini de ekleyin.
Patates ve fasulyeleri de ilave edin.
Tuz ve kırmızı biberi de ekledikten sonra malzemelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin.
Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Soğutmadan servis edin, afiyet olsun!