GeriSebze Yemeği Tarifleri Etli taze fasulye tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Etli taze fasulye tarifi

Etli taze fasulye tarifi

Sofralarımızın vazgeçilmezi fasulyeyi bir de etli olarak deneyin, çok seveceksiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram taze fasulye
  • 2 adet soğan
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 250 gram kuşbaşı et
  • 3 adet domates
  • 3 bardak su
  • Tuz

Etli taze fasulye tarifi Nasıl yapılır?

Bir tencereye 2 kaşık tereyağını koyup etleri ilave edin. Etler pembeleşince soğanları da ekleyerek kavurmaya devam edin. Üzerine su ilave edin. 15-20 dakika kadar ağır ateşte pişirin.

Yıkayıp ayıkladığınız fasulyeleri tencerenin üzerine yerleştirin, üzerine bir kaşık yağ ve küp küp doğradığınız domatesleri koyup, tencerenin kapağını kapatın. Fasulyeler kendi bırakacakları suyu çekene kadar pişirin.

Üzerine bir miktar daha su ekleyerek, karıştırın ve yarım saat kadar daha pişirin.