GeriEt Yemeği Tarifleri Etli patates oturtma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Etli patates oturtma tarifi

Etli patates oturtma tarifi

Hafta içi her gün farklı tariflerin sunulduğu Gelinm Mutfakta etli patates oturtma ile mutfaklarımıza konuk oluyor. Besleyici ve lezzetli bir akşam yemeği menüsü olan etli patates oturtma malzemeleri ve yapım aşamalarıyla haberimizde...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet orta boy patates
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 2 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 4 adet sivri biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz biber

Etli patates oturtma tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle patatesleri halka şeklinde doğrayıp suda beklettikten sonra iyice kurulayıp yağda biraz kızartın ve kağıt havlu üzerine alın.

Diğer yandan soğanı küp küp doğrayıp önce eti kavurup sonra soğanı ekleyin ve pişirin.

Ardından tuzu, toz biberi, pul biberi ekleyip ocaktan alın ve bir kenarda bekletin.

Tercihen yuvarlak borcama kızarmış olan patatesin bir kısmını dizip üzerine kıymanın tamamını yayın.

Kalan patatesleri de kıymanın üzerini kapatacak şekilde dizip su ile salçayı erittikten sonra üzerine gezdirin.

Üzerlerini domates ve biber ile süsleyip 185 derecede pişirip servis edin.

Afiyet olsun...