GeriTatlı Tarifleri Etimek tatlısı tarifi (Muhallebili)
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Etimek tatlısı tarifi (Muhallebili)

Etimek tatlısı tarifi (Muhallebili)

Etimek tatlısı kolay yapımı ve malzemeleriyle tatlı severlerin gözde tarifleri arasında yer alıyor. Hafif bir tatlı olan muhallebili etimek tatlısı hem göze hem damağa hitap ediyor. Peki, evde kolay etimek tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, etimek tatlısı tarifi ve yapım aşamaları...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket hazır etimek

Şerbeti için;

  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası

Üzeri için;

  • Tarçın ya da mevsim meyveleri

Etimek tatlısı tarifi (Muhallebili) Nasıl yapılır?

Büyük boy dikdörtgen bir cam kaba ekmekleri dizin. Şerbet için, şeker ve suyu bir tencereye alarak kaynatın. Kaynadıktan 1-2 dakika sonra ocaktan alın. 10 dakika sonra şerbeti ekmeklerin üzerine dökün.

Diğer yandan muhallebiyi hazırlamak için; başka bir tencereye 1 litre sütü dökün. Tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştırın ve orta ateşli ocağın üzerine koyun.

Karışımı koyulaşıncaya kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca vanilya ve tereyağını da ekleyin.

Muhallebi hazır olunca şerbetli ekmeklerin üzerine dökün, düzgünce yayın ve soğumaya bırakın.

Üzeri için, mevsime göre yaban mersini, çilek gibi meyvelerle ya da tarçınla süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.