GeriEt Yemeği Tarifleri Et tartar tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Et tartar tarifi

Et tartar tarifi

Tartar etin çeşitli malzemelerle tatlandırılıp pişirilmeden servis edilmesine deniyor. Yanında küçük ekmek dilimleriyle servis edildiğinde çok başarılı bir başlangıç olan et tartarın yapılışı da çok pratik. Malzemeleri karıştırıp servis tabağına almanız yeterli. İşte nefis et tartar tarifi…

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 200 gram satır dana kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı acı hardal
  • 1 yemek kaşığı kapari
  • 1 yemek kaşığı acı sos
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 arpacık soğan
  • 1 tutam maydanoz

Et tartar tarifi Nasıl yapılır?

Arpacık soğanları ve maydanozları ince ince kıyın.

Yumurtanın sarısıyla beyazını ayırın, sarısını bir kenara alın.

Beyazını tüm malzemelerle birlikte bir kasede karıştırın.

Kıymayı da ilave edip köfte yoğurur gibi iyice yoğurun.

Servis tabağına yerleştirdiğiniz tartarın üzerine yumurtanın sarısını yerleştirin.

Kızarmış ekmek ve salatayla servis edin. Afiyet olsun!