GeriEt Yemeği Tarifleri Et sote tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Et sote tarifi

Et sote tarifi

Bu leziz sote tarifiyle akşam yemeklerinizi en güzel şekilde taçlandırın.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram sotelik et
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet domates
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet sivri biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kekik

Et sote tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı rendeleyin, 1 çay bardağı sıvı yağ ile pembeleştirin. Eti ilave edip kavurun.

Zar şeklinde doğranmış domatesleri ete katın, kısık ateşte domatesler suyunu çekene kadar kaynatın, doğranmış sivri biberleri ilave edin. Tuz ve karabiber de katıp 2 su bardağı su koyarak kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Ocaktan almadan önce 1 tatlı kaşığı kekik ilave ederek servis yapın.