GeriEt Yemeği Tarifleri Et kavurması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Et kavurması tarifi

Et kavurması tarifi

Artık güzel bir et kavurma yemek için başka yerlere gitmenize gerek yok...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1,5 kilogram koyun budu
  • 150 gram kuyruk yağı (kıvırcıktan)
  • 1 adet böbrek
  • Bir miktar karaciğer
  • Tuz
  • Toz
  • Karabiber
  • Kekik

Et kavurması tarifi Nasıl yapılır?

Koyun budunu temizleyin, kemiğini çıkarın veya bu işlemi kasabınıza yaptırın. Dışının yağını ve zarını ayıklayın, küçük kuşbaşı parçalar halinde doğrayın.

Kuyruk yağını fındık büyüklüğünde, tencerenin içine doğrayın, orta ateşte kıtır kıtır kızartıp, yağını bırakıncaya kadar pişirin. Etleri ilave edin, suyunu verip çektikten sonra, arada bir tahta kaşıkla karıştırarak hafif ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.

Etler biraz kavrulunca ufak parçalar halinde kesilmiş böbreği de ekleyin, ineceğine yakın gene ufak parçalar halinde kesilmiş olan ciğeri ilave edip pişirin.

Kavurma pişip ateşten alınmadan hemen önce tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. İsterseniz üzerine kekik de ekebilirsiniz.