Fotoğraf: iStock
Son Güncelleme:
Et kavurma tarifi
Pratik ama lezzetli bir et yemeği arıyorsanız et kavurma tam size göre. Sadece soğan ve sarımsak kullanarak yapabileceğiniz nefis et kavurma, yanında bir pilav ve cacıkla enfes bir akşam yemeği olacak. Peki lokum gibi et kavurma nasıl yapılır? İşte tarifi…
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram kuzu kuşbaşı
- 4-5 adet arpacık soğan
- 3-4 diş sarımsak
- Sıvı yağ
- Tuz
- Kırmızı pul biber
Et kavurma tarifi Nasıl yapılır?
- Tavayı güzelce kızdırın.
- Eti tavaya alıp kavurmaya başlayın.
- Rengi dönüp suyunu salan etlere sıvı yağı ekleyin.
- Altını kısıp arada karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Arpacık soğanları ve sarımsakları da tavaya ekleyip kavurmaya devam edin.
- Etler suyunu çekene kadar pişirmeyi sürdürün.
- Yemek suyunu çektiğinde yeterince yumuşak değilse yarım çay bardağı kadar sıcak su ekleyip biraz daha pişirebilirsiniz.
- Son olarak tuzunu ve kırmızı biberini eklediğiniz et kavurmayı sıcak servis edin.
- Afiyet olsun…