Enginarlı börek tarifi
Özellikle karaciğer için çok faydalı olan enginarı bu enfes tarifte denemeye ne dersiniz?
Yapımı için malzemeler
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet hazır yufka
- 4 adet enginar
- Yarım limonun suyu
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
Enginarlı börek tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle ayıklayıp yıkadığınız enginarları kaynayan tuzlu ve limonlu suyun içinde 10 kadar haşlayın ve suyunu süzün. Öte yandan küçük bir kasenin içinde sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı çırpın. Hazır yufkayı tezgaha serin, üzerine fırça ile hazırladığınız sosu sürün.
Yufkanın dört bir ucunu ortada birleştirerek kare şeklinde bir zarf formuna getirin. Yufkayı 4 eşit parçaya bölün, 4 adet kare yufka hazırlayın. Enginarı, çukur kısmı yukarı gelecek şekilde kare yufkanın üzerine yerleştirin, dört bir ucunu bohça gibi enginarın üzerinde toplayın. Diğer börekleri de hazırlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Bir yumurta sarısını çırpın ve böreklerin üzerine sürün. Daha sonra 175 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.