Son Güncelleme:
Enginarlı bezelye salatası tarifi
Diyet yapanlar için harika sağlıklı bir tarif hem lezzetli hem de pratik...
Yapımı için malzemeler
- 3 adet haşlanmış enginar
- 1 kilogram bezelye
- 1 demet dereotu
- 2 adet kesme şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet limonun suyu
- 2 çay kaşığı tuz
Enginarlı bezelye salatası tarifi Nasıl yapılır?
Tencereye zar şeklinde doğranmış soğanı ve zeytinyağını koyun. Soğan pembeleşene kadar kavurun. Bezelye, 4 bardak su, kesme şeker, dereotu ve tuz koyun. 45 dakika bezelyeyi pişirip soğutun.
Doğranmış enginarı ekleyip karıştırın. Üstüne limon suyu döküp servis yapın.