Elbasan tava tarifi
Sevdiklerimizle birlikte olduktan sonra masada ne olduğu çok da önemli değil belki ama özellikle geleneksel lezzetlerimizin ramazan sofralarına çok yakıştığı da bir gerçek. Bu lezzetlerden biri de etiyle, yoğurduyla nefis bir yemek olan elbasan tava...
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram kuzu böbrek yatağı, kol veya but
Terbiyesi için:
- 1-1,5 kilogram yoğurt
- 3 yumurta
- Tereyağı
Üzeri için:
- İzmir tulumu
Elbasan tava tarifi Nasıl yapılır?
Kuzu etini kendi suyunda yaklaşık 30 dakika yüksek ateşte pişirin.
Pişen etleri ısıya dayanaklı bir fırın kabına dizin ve 180 dereceye ayarladığınız fırına verin.
Bu esnada terbiyesi için yumurtaları yoğurda ekleyip güzelce çırpın.
Etin haşlama suyunu süzün ve çırptığınız karışıma ekleyin.
Etleri fırından çıkarıp ve üzerine 6-7 küçük parça tereyağı koyun.
Terbiye sosunu bir kepçe yardımı ile fırın kabındaki etlerin üzerine dökün.
Kabı yeniden fırına verin ve üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
Pişmesine yakın üzerine İzmir tulumu rendeleyin. Elbasan tava servise hazırdır.