GeriRamazan Tarifleri Elbasan tava tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Elbasan tava tarifi

Elbasan tava tarifi

Sevdiklerimizle birlikte olduktan sonra masada ne olduğu çok da önemli değil belki ama özellikle geleneksel lezzetlerimizin ramazan sofralarına çok yakıştığı da bir gerçek. Bu lezzetlerden biri de etiyle, yoğurduyla nefis bir yemek olan elbasan tava...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kuzu böbrek yatağı, kol veya but

Terbiyesi için:

  • 1-1,5 kilogram yoğurt
  • 3 yumurta
  • Tereyağı

Üzeri için:

  • İzmir tulumu

Elbasan tava tarifi Nasıl yapılır?

Kuzu etini kendi suyunda yaklaşık 30 dakika yüksek ateşte pişirin.

Pişen etleri ısıya dayanaklı bir fırın kabına dizin ve 180 dereceye ayarladığınız fırına verin.

Bu esnada terbiyesi için yumurtaları yoğurda ekleyip güzelce çırpın.

Etin haşlama suyunu süzün ve çırptığınız karışıma ekleyin.

Etleri fırından çıkarıp ve üzerine 6-7 küçük parça tereyağı koyun.

Terbiye sosunu bir kepçe yardımı ile fırın kabındaki etlerin üzerine dökün.

Kabı yeniden fırına verin ve üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

Pişmesine yakın üzerine İzmir tulumu rendeleyin. Elbasan tava servise hazırdır.