GeriTavuk Yemeği Tarifleri Ekşili tavuk tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ekşili tavuk tarifi

Ekşili tavuk tarifi

Akşam yemeğinizde geleneksel bir lezzete şans vermeyi düşünür müsünüz? Eğer cevabınız 'evet' ise Muğla mutfağından ekşili tavuğu denemenizi öneririz. Ayrıca limon suyunun bu lezzete ayrı bir tat kattığını da belirtelim. Nefis mi nefis bir lezzet sizi bekliyor. Lafı fazla uzatmadan, haydi mutfağa! Karşınızda ekşili tavuk tarifi... Afiyet olsun.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 1 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet limon
  • 3-4 kepçe tavuk suyu
  • 2-3 yemek kaşığı haşlanmış nohut
  • Tuz

Ekşili tavuk tarifi Nasıl yapılır?

Bir tencerede tavuğu haşlayın.

Ardında büyük parçalara ayırın.

Tereyağını uygun bir tavada eritin.

Parçalara ayırdığınız tavuğum her iki tarafını da tereyağında kızartın.

Üzerine dövülmüş sarımsak, tavuk suyu ve nohut ekleyip iki veya üç taşım kaynatın.

Daha sonra limon suyunu ilave edin ve 5 dakika kadar daha kaynatın.

Dilerseniz üzerine karabiber serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...