GeriÇorba Tarifleri Ekşili Arap çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ekşili Arap çorbası tarifi

Ekşili Arap çorbası tarifi

Yapımı kolay ve lezzetli olan bu tarifi akşam sofralarınızdan eksik edemeyeceksiniz!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 adet limonun suyu
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • 6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 10 dal ıspanak

Ekşili Arap çorbası tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak ıspanakları iyice yıkayın ve suyunu süzün. Sonra yapraklarını küçük küçük doğrayın. Mercimek ve pirinci bir tencerede, yeterli tuz ve üzerine çıkacak kadar su ilave ederek kaynatın. Kaynamaya başladığı zaman haşlanmış nohutları ilave edin.

Diğer yandan limonların suyunu sıkıp, sarımsakları havanda dövün. Mercimek ve nohut, pirinç iyice yumuşadığında doğradığınız ıspanak yapraklarını ilave edin. 12-15 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip, tencerenin altını kapatın.

Bir tavaya sıvı yağı koyun ve dövülmüş sarımsakları sararana dek kavurun. İçine bir yemek kaşığı kuru nane ekleyip, ateşten alın. Bu karışımı çorbanın üzerine gezdirin ve çorbayı sıcak servise sunun.