Ekmek tatlısı tarifi
Ekmek tatlısı, kıvamında ve kabarık görüntüsüyle tarif listenizin favorisi haline gelecek. Üzerinde kayma veya dondurma ile yiyen bir daha isteyecek. Bayram veya özel sofralar için de harika bir seçenek. Peki ekmek tatlısı nasıl yapılır? İşte ekmek tatlısı yapılışı ve malzeme listesi. Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilye
Muhallebisi için:
- 2,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı Hindistan cevizi
Şerbeti için:
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
Ekmek tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Yumurta ve şekeri bir kapta güzelce çırpın.
Üzerine sütü de ilave edip birkaç dakika daha karıştırın.
Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip karıştırın.
Kek hamurunuz pişirme kağıdı serili tepsiye yayın ve fırına verin.
180 derecede 20-25 dakika kadar pişirin.
Kekinizi fırından çıkarınca soğuması için kenara alın.
Muhallebi için süt ve unu tencereye alıp karıştırarak pişirin.
Kıvamı koyulaşınca da Hindistan cevizi ve vanilyayı ilave edin. Ocaktan alıp soğuması için bekletin.
Tatlınızın şerbeti için şekeri tavaya alın ve hiç karıştırmadan sallayarak kısık ateşte karamelize edin.
Şeker tamamen eridiğinde suyu ekleyin. Şeker sertleştiği için su kaynayınca karıştırarak eritin.
Kek soğuyunca 2'ye bölün.
Alt kısmını tepsiye yerleştirin ve bir miktar şerbet ile ıslatın.
Üzerine de muhallebinin tamamını eşit olacak şekilde yayın ve üzerini diğer kek ile kapatın.
Kekinizi kapattıktan sonra kalan şerbeti de üzerine gezdirin.
Birkaç saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...