Ekler tarifi
Ekler, en sevilen tatlılardan biri. Renk renk ve farklı aromalı kremayla hazırlanabilen ekler oldukça hafif bir tatlı. Lezzeti ve görünümüyle kahve veya çayın yanına da çok yakışıyor. Peki ekler nasıl yapılır? İşte ekler tarifi ve malzeme listesi... Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
Hamuru için:
- 3 adet yumurta
- 50 gram tereyağı
- 1 su bardağı su
- 5-6 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tutam tuz
Kreması için:
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı un
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı vanilya
Çikolata sosu için:
- 100 gram bitter çikolata
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çorba kaşığı su
- 1 çorba kaşığı süt
Ekler tarifi Nasıl yapılır?
Bir tencereye suyu, yağı, tuz ve şekeri alıp karıştırın.
Yağ eridikten sonra ocağın altını kapatın ve unu ekleyin.
Daha sonra tekrar ocağa alarak 2 dakikaya yakın pişirin.
Sonrasında derin bir kaba yayarak ılınması için bekletin.
Yumurtaları tek tek hamura ekleyip karıştırın.
Hamuru bir kaşık yardımıyla ya da sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serili tepsiye sıkın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika kadar pişirin.
Diğer taraftan da krema malzemelerini bir tencereye koyun ve muhallebi kıvamı alıncaya kadar karıştırarak pişirin.
Fırından çıkan ve soğuyan ekler hamurların içini soğuyan krema ile doldurun.
Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı da üzerine dökün.
Afiyet olsun...