GeriSalata Tarifleri Ege salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ege salatası tarifi

Ege salatası tarifi

Kilo verirken lezzetli yiyecekler yemenin en güzel yollarından biri Ege salatası... Hem çok besleyici hem de oldukça düşük kalorili olan bu rengarenk salatayı sofralarınızdan eksik edemeyeceksiniz. Zeytinyağı ve limon suyunun da lezzet kattığı Ege salatasını siz de denemelisiniz.

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 yaprak kaşık marul
  • Yarım küçük boy kırmızı lahana
  • 4-5 dal maydanoz
  • 3-4 dal dereotu
  • 1 çay bardağı bezelye (haşlanmış ya da konserve)
  • 3-4 adet kornişon turşu
  • 1 dal yeşil soğan
  • Yarım limonun suyu
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Ege salatası tarifi Nasıl yapılır?

Marul, maydanoz, dereotu ve yeşil soğanı iyice yıkayıp iri iri, kırmızı lahanayı incecik doğrayın.

Turşuları da verev dilimleyin.

Bezelye dahil tüm malzemeyi birbirine karıştırıp, üzerlerine limon suyu, zeytinyağı ve tuz gezdirin.