Dul avrat çorbası tarifi
Dul avrat çorbası, Adana mutfağının geleneksel çorbalarından. Aslında Anadolu’nun birçok yerinde karşımıza çıkan erişteli mercimek çorbasının bir türevi diyebiliriz dul avrat çorbası için de. Orijinal tarifte çorbanın içinde yer alan hamurlar taze taze kesiliyor ancak siz zamanınız yoksa kuru erişte kullanarak da bu çorbayı yapabilirsiniz. O durumda pişirirken suyunu birazcık artırmanız daha iyi olabilir.
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı mercimek
- 2 adet kuru soğan
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Kuru nane
Dul avrat çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Mercimeği üzerini geçecek kadar suda 20 dakika haşlayın.
Bu arada unu 1 çay bardağı su ile yoğurup bir hamur elde edin.
Hamuru merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açıp erişte gibi kesin.
Hamurları yapışmaması için unlayıp kenara alın.
Soğanı yemeklik doğrayın.
Zeytinyağını tencerede kızdırıp soğanı yağda kavurun.
Üzerine mercimeği haşlama suyuyla birlikte ekleyin.
Gerekirse biraz da sıcak su ilave edin ve kaynatın.
Kaynayan suya kestiğiniz hamurları ekleyin.
Tereyağını da ayrı bir tavada kızdırıp domates ve biber salçasını kuru naneyle birlikte yağda kavurun.
Hamurlar pişince naneli salçayı çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis edin. Afiyet olsun…