Düğün çorbası tarifi
Geleneksel lezzetlerden biri olan düğün çorbası akşam yemeklerinize lezzet katacak!
Yapımı için malzemeler
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 2 kaşık tereyağı
- 12 su bardağı su
- 750 gram kuzu gerdanı
- 1 adet yumurta
- 4 kaşık un
- 4 kaşık süzme yoğurt
- Yarım limonun suyu
Düğün çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Eti ve 10 su bardağı suyu bir tencereye koyup kaynamaya bırakın. Suyun üstünde oluşan köpükleri bir kepçe veya kaşıkla alın. Su kaynayınca ateşi kısın ve orta ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Etler yumuşamaya başlayınca tuzunu ilave edin. İyice pişince, tel süzgeçte süzün, suyunu bir kapta saklayın.
Etleri soğutup kemiklerini temizleyin ve küçük parçalar halinde didikleyin veya bıçakla ince ince doğrayın. Et suyunu tekrar ateşe koyup kaynatın. Un, et suyu ve kaymağı alınmış yoğurdu, yumurta ve limon suyunu çırpın. 2 su bardağı suyu azar azar içine katın ve pütürsüz bir sıvı haline gelene kadar karıştırın. Kaynamakta olan et suyuna bu karışımı yavaş yavaş ilave edin ve bir taşım kaynatın. Bu karışımı tel süzgeçten süzerek başka bir tencereye alın. Böylece oluşabilecek hamur topaklarını ayırmış olursunuz.
Etleri çorbaya ekleyip karıştırın ve tencereyi ateşe koyun. Kaynayınca ateşten alın. Bir tavada erittiğiniz tereyağı ve toz kırmızıbiberi katın ve çorbanın üstünde gezdirip, sofraya getirin.