GeriÇorba Tarifleri Düğü çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Düğü çorbası tarifi

Düğü çorbası tarifi

Düğü, Anadolu’da ince öğütülmüş bulgura verilen isim. Düğü çorbası ise Nevşehir mutfağına ait çok pratik bir çorba. Bulgur haşlanıyor, içine salçalı soğanlı sosla ekleniyor, hepsi bu. İşte düğü çorbası için malzemeler ve yapılış aşamaları… Şimdiden elinize sağlık diyor tarifimize geçiyoruz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 litre su

Sosu için:

  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı su

Düğü çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Bulguru tencereye alın.

Üzerine suyu ekleyip haşlayın.

Soğanı yemeklik doğrayın.

Tereyağını tavada kızdırıp soğanları pembeleşene kadar kavurun.

Salçayı, tuzu, karabiberi, pul biberi ve yarım su bardağı suyu da ekleyip kaynatın.

Sosu kaynamakta olan bulgura ekleyin karıştırın.

Bir iki taşım daha kaynatıp ocaktan alın ve sıcak servis edin. Afiyet olsun…