GeriBalık Tarifleri Dövmeli istavrit tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dövmeli istavrit tarifi

Dövmeli istavrit tarifi

Tadı damağınızda kalacak bir balık tarifi.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram istavrit
  • 2 su bardağı dövme (aşurelik buğday)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz
Kızartmak için:
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 su bardağı sıvı yağı

Dövmeli istavrit tarifi Nasıl yapılır?

Dövmeyi tencereye koyun. Üstünü kapatacak kadar ılık su ilave edin. Bir süre bu suda bekletip, süzün. 4 bardak suya  biraz tuz ekleyip bu suda haşlayın. Kuru soğanı tavla zarı formunda doğrayıp, tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Üstüne haşlanmış dövmeyi atıp 3-4 dakika karıştırarak soteleyin. 3 bardak sıcak su, karabiber ve tuz ekleyip, kısık ateşte pilavı pişirin. İstavritleri ayıklayın, yıkayıp süzün. Mısır ununu geniş bir tabağa yayın, karabiber ve tuzla karıştırın. İstavritleri mısır ununa bulayıp kızgın yağda iki taraflı kızartın.