Dövme çorbası tarifi
Dövme çorbası, Anadolu’nun farklı yerlerinde karşımıza çıkan yoğurtlu buğday çorbalarının Kilis mutfağındaki haline verilen isim. İster soğuk ister sıcak tüketilebilen bu çorba, kış aylarında da yaz aylarında da sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Püf noktası ise dövme buğdayı bir gece önceden ıslatmak ve yoğurdu süzerek kullanmak. Çok beğeneceğinize eminiz, şimdiden elinize sağlık.
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı dövme buğday
- 1,5 kilogram yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı mısırözü yağı
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
Dövme çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Dövmeyi 8-10 saat önceden bol suya koyun.
Yoğurda 1 yemek kaşığı tuz ekleyin ve çorbayı yapmadan 3-4 saat önce suyunu süzün.
Dövmeyi düdüklü tencerede 2 su bardağı su ile 1 saat haşlayın.
Süzülmüş yoğurdu tencereye alın.
Un, yumurta ve tuz ekleyip iyice karıştırın.
Kısık ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
Tencereyi ocaktan alıp dövmenin haşlama suyundan birkaç kepçe alıp yoğurda ekleyin ve karıştırın.
Yoğurdu dövmeye ekleyip karıştırarak bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.
Sıvı yağı kızdırıp naneyi içinde kavurun ve çorbanın üzerine ekleyin.
Çorbanızı hem sıcak hem de soğuk tüketebilirsiniz. Afiyet olsun…