GeriÇorba Tarifleri Dımbıl Çorbası Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dımbıl Çorbası Tarifi

Dımbıl Çorbası Tarifi

Yöresel Sakarya yemeklerinden biri olan dımbıl çorbası hem lezzetli hem de besleyici bir çorba olma özelliği taşıyor. İçerisinde hamur parçaları olan ve fasulyeyle yapılan dımbıl soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak sıcacık bir çorbadan daha fazlasıdır. Mutlaka Sakarya'ya giderseniz tadına bakmanızı tavsiye ettiğimiz dımbıl çorbasını evde kolay hazırlanışıyla evlerinize konuk ediyoruz. İşte SAkarya dımbıl çorbası tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı fasulye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı nane

Dımbıl Çorbası Tarifi Nasıl yapılır?

Unu ve tuzu bir kaba alın. İçerisine su ekleyerek katı bir hamur haline gelene kadar yoğurun.

Elde ettiğiniz hamurdan fasulye büyüklüğünde parçalar alın ve tuzlu su da haşlayın.

Soğanı yemeklik küp küp doğrayın ve tencereye sıvı yağ ekleyerek kavrun.

Kavrulan soğanlara fasulyeyi ilave ettikten sonra su ekleyerek pişirmeye bırakın.

Fasulyeler pişmeye yakın içerisine hamur ilave edin.

sosu için yağı kızdırın, içerisine baharatları ekleyip çorbanın üzerine gezdirin ve bu şekilde sservis edin.

Afiyet olsun...