GeriHamur İşi Tarifleri Dereotlu poğaça tarifi (Mayasız)
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dereotlu poğaça tarifi (Mayasız)

Dereotlu poğaça tarifi (Mayasız)

Dereotunu sevmeyenlere bile sevdiren harika bir tarifimiz var: Dereotlu poğaça! Yapımı kolay dereotlu poğaça tarifi hem yanınıza alabileceğiniz uzun süre bayatlamayan hem de sağlıklı bir hamur işi. Bunun yanında çay sohbetlerinin aranan ismi olan kıyır kıyır dereotlu poğaça tarifi detayları hemen aşağıda...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet kabartma tozu
  • Yarım bağ dereotu
  • 1 kase beyaz peynir
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Beyaz susam

Dereotlu poğaça tarifi (Mayasız) Nasıl yapılır?

Bir kaba yumuşamış tereyağını, sıvı yağı ve yoğurdu koyun.

İçerisine bir yumurtanın tamamını, diğerinin sadece beyazını ilave edin.

Tuzu da ekledikten sonra karıştırın.

Daha sonra karışıma dereotunu da ilave edin ve azar azar unu ekleyin.

Hamur yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğurun.

Hazırladığını hamuru küçük parçalara ayırarak içini açın ve beyaz peynir koyup, kapatın.

Üzerlerine yumurta sarısını sürün ve susam serpiştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 25 dakika pişirin.

Afiyet olsun.