GeriPilav Tarifleri Deniz mahsullü paella tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Deniz mahsullü paella tarifi

Deniz mahsullü paella tarifi

İspanyol mutfağının dünyanın her yerinde bilinen yemeği paella’nın en sevilen çeşidi deniz mahsullü paella olsa gerek. Midye, kalamar, karides gibi malzemelerle lezzetlenen deniz mahsullü paella’yı siz de evinizde kolayca yapabilirsiniz. İşte herkesin çok beğeneceği nefis deniz mahsullü paella tarifimiz…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 400 gram kalamar
  • 12 adet midye
  • 16 adet karides
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 tutam safran
  • 4 su bardağı tavuk ya da balık suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Limon dilimleri
  • Maydanoz

Deniz mahsullü paella tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın.

Zeytinyağını tencerede kızdırıp soğanı ve sarımsağı kavurun.

Pirinci ve safranı ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra tavuk suyunu ve tuzu ekleyin.

Pirinçler suyu tamamen çekmeden pilavı ocaktan alıp fırın kabına aktarın.

Bu esnada fırını 220 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.

Deniz mahsullerini pilavın üzerine yerleştirin.

En üste bezelyeleri serpip üzerini bir kapak ya da folyoyla kapatın.

Fırına verip 45 dakika kadar pişirdiğiniz paella’yı 10 dakika da folyosuz pişirin.

Limon dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süslediğiniz deniz mahsullü paella’yı sıcak servis edin. Afiyet olsun...