Dede çorbası (Kesme hamur çorbası) tarifi
Dede çorbası (Kesme hamur çorbası), geçmişte yatır başında hazırlandığı için bu adı almış. O dönemde arzu edilen istekler gerçekleşince bu çorba yatır başında pişirilip dağıtılırmış. Günümüzde ise hazırlaması pratik olan dede çorbası daha çok günlük veya ramazan menülerinde yerini alıyor. Bursa'nın meşhur tariflerinden dede çorbasına (Kesme hamur çorbası) sizde bir şans vermek isterseniz işte malzemeleri ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 200 gram tavuk
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı nohut
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1/2 su bardağı su
- Nane
- Tuz
Dede çorbası (Kesme hamur çorbası) tarifi Nasıl yapılır?
Un, su ve tuzu bir kaba koyarak hamur elde edin.
Hamurunuzu açıp oklavaya doladıktan sonra bir parmak kalınlığında kesin.
Şerit halindeki hamurları dikdörtgen şeklinde kesin. Eğer daha küçük parçalar isterseniz dikdörtgen şeklindeki hamurları tekrar ortadan ikiye bölün.
Nohut ve tavuğu haşladıktan sonra tavukları küçük parçalara ayırın.
Tavuk suyuna erişteleri, tavukları ve haşlanmış nohudu ilave edip yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
Tüm malzemeler yumuşayınca tereyağı ve naneyi çorbanızın üzerine gezdirip ocaktan alın.
Çorbanız hazır, hemen servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...