GeriEt Yemeği Tarifleri Dana sarma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dana sarma tarifi

Dana sarma tarifi

Et sevenlerin aklını başından alacak bir lezzet, dana sarma. Dilerseniz iç harcını farklı malzemelerden de hazırlayabileceğiniz bu enfes yemek, özel sofralarınızda sizi asla pişman etmeyecek. Dana sarmasının akşam yemeğinde size eşlik etmesini isterseniz, işte tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 dilim inceltilmiş dana bonfile
  • 10 adet dilimlenmiş mantar
  • 2 diş sarımsak
  • 200 gram peynir
  • Yarım çay bardağı ekmek kırıntısı
  • Tuz
  • Karabiber

Dana sarma tarifi Nasıl yapılır?

Uygun bir tavaya zeytinyağı ve mantarları ekleyip kavurun.

Sarımsakları ince ince doğrayıp üzerine ilave edin.

Mantar suyunu çekene kadar kavurun.

Daha sonra mantarları derin bir kaseye alın.

Üzerine ekmek kırıntısı, krem peyniri, karabiber ve tuzu ilave edip karıştırın.

Bir dilim bonfile alın ve üzerine mantarlı harcı yayın.

Rulo şeklinde sarıp kenarlarını kürdan ile tutturun.

Bonfilenin her iki tarafını zeytinyağı ısıttığınız tavada mühürleyip servis edin.

Afiyet olsun...