Dana pirzola duxelle tarifi
Her akşam milyonlarca insanı ekran başına toplayan MasterChef Türkiye’de, şeflerin imzasını taşıyan ve yarışmacıları zorlayan bazı yemeklerin tarifleri çok merak ediliyor. Bunlardan bir tanesi de Şef Mehmet Yalçınkaya’nın yemeği dana pirzola duxelle oldu. Mantarın püre haline getirilmesiyle elde edilen bir sos olan duxelle’in lezzet kattığı dana pirzola duxelle, Mehmet Yalçınkaya’nın sosyal medyada paylaştığı tarifle sizinle…
Yapımı için malzemeler
- 400-500 gram dana pirzola
- Taze kekik
- Biberiye
- Tereyağı
Üst kaplaması için:
- Yeşil elma
- Pancar
- Kuşkonmaz
- Patates
- Kereviz sapı
- Fındık
- Yerfıstığı
Duxelle için:
- İstiridye mantarı
- Porçini mantarı
- Sarımsak
- Taze kekik
- Karabiber
- Tuz
Sosu için:
- Yıldız anason
- Nar ekşisi
- Bal
- Beyaz biber
- Esmer şeker
- Et suyu
- Kuru üzüm
Dana pirzola duxelle tarifi Nasıl yapılır?
Üst kaplama için olan malzemeleri fine brunoise şeklinde kesin.
Bütün sebzeleri tuzlayıp pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yayın ve 90 derece fırında 40 dakika kurutun.
Fındık, yerfıstığı ve pankoyu bir tavada altın rengi olana dek kavurun.
Duxelle için bütün mantarları saplarını temizleyip kabuklarını soymadan ve yıkamadan robottan iyice ufak olana kadar çekin.
Ardından sarımsağı ekleyin.
Daha sonra kuru ve kızgın bir tavada bu karışımı soteleyin.
En son ocaktan aldığınızda taze kekik ve tuzunu karabiberini ekleyin
Sos malzemelerini bir sos tenceresine alıp kıvamı yoğun olana dek orta ateşte çektirin.
Eti tuzlayıp, karabiberleyip yağladıktan sonra kızgın döküm tavada mühürleyin.
Biberiye taze kekik ve tereyağı ile mantolama işlemi uygulayın.
Etin üzerine yaptığınız duxelle mantarı sürün.
Kuruttuğunuz ve kavurduğunuz üst malzemeleri mantarın üzerine eşit bir şekilde dizin. Afiyet olsun…