Damla tatlısı tarifi
Damla tatlısı, kıtır kıtır cevizi, mis gibi şerbeti ve görüntüsüyle özellikle misafir davetlerinin favorisi olacak tatlılardan. Yapılışı da oldukça pratik olan damla tatlısını siz de evinizde kolayca yapabilirsiniz. Damla tatlısının malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Şimdiden elinize sağlık diyor ve tarifimize geçiyoruz.
Yapımı için malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 150 gram tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 4,5 su bardağı un
İç malzemesi için:
- Bir kase dövülmüş ceviz
Üzeri için:
- Bir kase kabuğu soyulmuş badem
Şerbeti için:
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Damla tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Şerbet için şeker ve suyu tencereye alın.
Karıştırarak orta ateşte kaynayana kadar pişirin.
Kaynamaya başladığında içine limon suyunu sıkıp 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Şerbet soğurken tereyağını eritin.
Yumurtalardan birisinin sarısını daha sonra kullanmak için kenara alın.
İrmik, pudra şeker, yoğurt, yumurta, sıvı yağ, tereyağı, karbonat ve sirkeyi derin bir kasede güzelce karıştırın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip yeniden karıştırın.
Son olarak azar azar unu ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avcunuzun içinde açın.
Ortasına biraz ceviz koyup rulo haline getirin.
Ruloyu hafifçe çekip uzatarak iki ucunu damla şeklinde birleştirin.
Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizdikten sonra üzerine kalan yumurta sarısını fırçayla sürün.
Damlanın boşluk kalan kısmına birer tane bademi damlanın şekline paralel olacak şekilde yerleştirin.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tatlıyı fırına verin.
Kızaran tatlıyı fırından alıp birkaç dakika soğuttuktan sonra üzerine soğuk şerbeti dökün.
Tatlı şerbetini çekince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…