GeriEt Yemeği Tarifleri Dahudiyet tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dahudiyet tarifi

Dahudiyet tarifi

Dahudiyet, Mardin yöresine ait bir tür etli ve köfteli tencere yemeği. Bir Arap yemeği olan dahudiyet için ekşili sulu köfte de demek mümkün. Oldukça da doyurucu bir yemek olan dahudiyet, sofralarında farklı lezzetler arayanların da favorilerinden olacak. Sizin için dahudiyet yemeği için gerekli malzemeleri ve yemeğin yapılış aşamalarını araştırdık. İşte tarifimiz…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 350 gram küçük kuşbaşı kuzu eti
  • 250 gram çiğ köftelik kıyma
  • 1 fincan kırık pirinç
  • 1,5 adet limonun suyu
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Dahudiyet tarifi Nasıl yapılır?

Küçük kuşbaşı etleri düdüklü tencereye koyup arada bir karıştırarak kavurmaya başlayın.

Suyunu salıp çeken etlere zeytinyağını ekleyip kavurmaya devam edin.

O esnada soğanları yemeklik doğrayın ve etlere ilave edin.

Tuzunu da ekleyip soğanlar pembeleşene kadar kavurun.

Bu aşamada domates ve biber salçasını ekleyip karıştırın.

Üzerine 1 litre sıcak su ekleyip kapağını kapatarak 15 dakika pişirin ve ocaktan alın.

Diğer yanda kırık pirinci yıkayın ve kıyma, tuz ve karabiberle karıştırıp yoğurun.

Hazırladığınız harçtan fındık büyüklüğünde köfteler yapıp unladığınız tepsiye dizin.

Tüm köfteler bitince tepside yuvarlayarak unla kaplayın.

Düdüklü tencereyi yeniden ocağa alıp içine köfteleri ekleyin.

Köfteler pişene kadar kaynattığınız yemeği ocaktan almadan önce içine limon suyunu ilave edin.

10 dakika daha kaynatıp sıcak servis edin.

Yemeğin suyu koyu kıvamlı olmalıdır. Bu nedenle dilerseniz içine biraz da haşlanmış nohut ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun…