GeriEt Yemeği Tarifleri Dağılmayan sulu köfte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dağılmayan sulu köfte tarifi

Dağılmayan sulu köfte tarifi

Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden olan sulu köfte yemeği kolay yapımı ve malzemeleriyle tek başına bir öğün olma özelliği taşıyor. Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nde bol salça ve yağlı yapılan dağılmayan sulu köfte tarifi malzemeleri ve kolay yapımı ile haberimizde...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram dana kıyma
  • 1 çay bardağı köftelik bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı nane

Dağılmayan sulu köfte tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle harcı için soğanı rendeleyin ve maydanozları ince ince kıyın.

Ardından kıyma, soğan, maydanoz, bulgur, yumurta ve baharatları derin bir kasede toplayın.

Tüm malzemeleri güzelce yoğurun ve ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın.

Sıvı yağı tencerede kızdırın salça ve naneyi yağda kavurun.

Üzerine suyunu ilave edin ve kaynamasını bekleyin.

Kaynayan suyun içine köfteleri atıp 6-7 dakika kadar haşlayın.

Sıcak sıcak, yanında bir kasede sarımsaklı yoğurtla servis yapın. Afiyet olsun…