GeriKahvaltılık Tarifleri Croque monsieur tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Croque monsieur tarifi

Croque monsieur tarifi

Croque monsieur, Fransa’ya ait bir tost çeşidi. Adından da anlaşılacağı gibi Fransız asilzadelerinden dünyaya yayılmış. Croque madame adındaki benzer versiyonunda hazırlanan poşe yumurta tostun üzerine koyulurken, croque monsieur tarifinde yumurta, çırpılarak ekmeğe yediriliyor. Kahvaltılarınız için lezzetli alternatifler arıyorsanız mutlaka denemelisiniz. Peki croque monsieur nasıl yapılır? İşte cevabı…

  • Fırında
  • 2 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 dilim tost ekmeği
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 dilim dana jambon
  • 2 dilim kaşar peynir
  • 25 gram rendelenmiş gravyer peyniri
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 adet yumurta
  • Muskat rendesi
  • Karabiber
  • Tuz

Croque monsieur tarifi Nasıl yapılır?

  • Tereyağlı taraf içeride kalacak şekilde ekmeklerin bir yüzeyine tereyağı sürün.
  • İçerisine bir dilim kaşar peynir koyun.
  • Jambonu ikiye katlayın.
  • Katladığınız jambonu ekmeklerin arasına yerleştirin.
  • Ardından gravyer peynirini rendeleyin.
  • Bir karıştırma kabında rendelenmiş gravyeri, tuzu, biberi ve bir tutam muskatı karıştırın.
  • Daha sonra karışımın içine yumurta ve sütü de ekleyin.
  • Karışımı ekmeklerin üzerine sürün.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika boyunca kızartın.
  • Tostunuzu yeşil salata ile servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.