GeriKurabiye Tarifleri Çorum şekerlemesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çorum şekerlemesi tarifi

Çorum şekerlemesi tarifi

Çorum denince akla genelde leblebisi gelir ancak en az o kadar lezzetli kurabiyelerini de unutmamak gerek. Ağzınıza layık yöresel bir lezzet olan Çorum şekerlemesininnasıl yapıldığını sizler için araştırdık. Pratik bir tarif olan Çorum şekerlemesi fırını olan herkesin yapabileceği güzel bir lezzet…

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 2 su bardağı tereyağı
  • Aldığı kadar un

Çorum şekerlemesi tarifi Nasıl yapılır?

Kısık ateşte tereyağının suyunu ayırıp bir kabın içine süzün.

Oda sıcaklığında soğutulup buzdolabında dondurun.

Donmuş yağa pudra şekeri ekleyin ve şeker içinde eriyinceye kadar elle yoğurun.

Unu yavaş yavaş ilave edin.

Avuçta yuvarlanacak kıvama gelinceye kadar yoğurmaya devam edin.

15-20 dakika serin bir yerde üzeri örtülü olarak dinlenmeye bırakın.

Başta üzüm salkımı olmak üzere başak ve papatya şekilleri vererek tepsiye dizin. Eğer bu şekilleri vermeyi başaramazsanız kurabiyelerinizi küçük rulolar şeklinde kesmeniz de mümkün.

120 derecede ısıttığınız fırında 15-20 dakika pişirin.

Kurabiyeler piştikten sonra tepsiyi soğumaya bırakın.

Soğuduktan sonra kurabiyeleriniz yenmeye hazır. Afiyet olsun...