GeriEt Yemeği Tarifleri Çöp kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çöp kebabı tarifi

Çöp kebabı tarifi

Türk mutfağının en nefis yemeklerinden olan çöp kebabı evinizde mutlaka deneyin!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kemiksiz kuşbaşı et
  • 5-6 adet orta boy kemer patlıcan
  • 3 adet domates
  • 6-7 adet çöp şiş
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağı
Sos için:
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Çöp kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Önce derin bir karıştırma kabının içine kuşbaşı etleri koyun. Üzerine tuz, karabiber ve salçayı ekleyip elinizle karıştırarak tüm harcı etlere iyice bulaştırıp yedirin. Patlıcanların dış kabuklarını alaca soyarak, boylamasına dörde bölüp iki parmak genişliğinde doğrayın. Domatesleri iri kuşbaşı doğrayın.

Malzemeleri çöp şişlere bir adet patlıcan, bir adet domates ve bir adet kuşbaşı et sırasıyla yerleştirin. Tavaya sıvı yağ koyup, kızınca çöp şişleri çevire çevire kızartın. Sonra çöp şişleri bir fırın kabına yerleştirip, üzerine 1 su bardağı salçalı suyu gezdirip 175 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika kadar pişirin.

Pilavın veya tandır ekmeğinin üzerinde servise sunun.