GeriMutfak Tüyoları Çökertme kebabı tarifi: Evde et çökertme nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çökertme kebabı tarifi: Evde et çökertme nasıl yapılır?

Çökertme kebabı tarifi: Evde et çökertme nasıl yapılır?

Çökertme kebabı, çıtır çıtır patatesi, iyi pişmiş eti ve yoğurdun eşsiz birleşimi sizlere ve sevdiklerinize adeta bir lezzet şöleni yaşatıyor. Restoranlarda yemeye alışkın olduğumuz çökertme kebabı evde de pratik bir şekilde hazırlanabilir. Peki, evde et çökertme nasıl nasıl yapılır? İşte, çökertme kebabı tarifi ve yapılışı...

Evde pratik bir akşam yemeği için en iyi alternatiflerden biri olan çökertme kebabı, lezzetiyle de çok seviliyor. Peki, et çökertme nasıl yapılır? İşte et çökertme kebabı tarifi detayları...

ET ÇÖKERTME KEBABI MALZEMELERİ

250-300 gram jülyen kesilmiş et

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 diş sarımsak

1 çay kaşığı tuz (et için)

4 adet orta boy patates

1 çay kaşığı tuz (patates için)

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Marinesi için;

Bir kase süt

Bir tutam tuz

Karabiber, toz biber

Sosu için;

1 kaşık domates biber sosu ya da salça

1 kaşık sıvı yağ

Servis için;

4 dolu yemek kaşığı yoğurt

2 diş sarımsak

1 fiske tuz

ÇÖKERTME KEBABI NASIL YAPILIR?

Öncelikle etleri marinesi için gerekli malzemeleri karıştırdıktan sonra bu marineye bulayın ve mümkünse 2-3 saat kadar bekletin.

Sonrasında etleri hızlı pişmesi için düdüklüye alın ve yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavrun.

Etler suyunu çekince sıvı yağ ve ezilmiş 2 diş sarımsak ekleyin.

Biraz kavurup su ekleyin ve kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin.

Bu sırada patatesleri ince ince kesin ve kızgın yağda kızartın.

Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve bir fiske tuzu bir kapta çırptıktan sonra patateslerin üzerine gezdirin.

Bir sos tavasında salça ve yağı kızdırıp sos haline getirin.

Ardından yoğurt üzerine gezdirin.

Suyunu çeken etleri kızarmaya başlayınca altını kapatın ve domates sosunun üzerine pişmiş etleri ilave ederek servise hazırlayın.

Afiyet olsun...

 

False