GeriEt Yemeği Tarifleri Çökertme kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çökertme kebabı tarifi

Çökertme kebabı tarifi

Çökertme kebabı Türkiye’nin dört bir yanında en sevilen kebaplardan biri. Bodrum çevresine ait bir lezzet olan Çökertme kebabı, çıtır çıtır kibrit çöpü patateslerin üzerine yerleştirilen nefis soslu et parçalarının tadına doymak mümkün değil. Üstelik bu yemeği siz de evinizde kolayca yapabilirsiniz. İşte Çökertme kebabının malzemeleri ve yapılış aşamaları…

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250-300 gram jülyen kesilmiş et
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 750 gram patates
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Çökertme kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Etleri ince uzun çubuklar halinde kesin.

Derin bir tencerede suyunu salıp çekene kadar kavurun.

Etler kavrulurken 2 diş sarımsağı ezin.

Suyunu çeken etlere sıvı yağı ve ezilmiş sarımsağı ilave edip bir iki kez daha çevirdikten sonra altını kapatın.

Etler kavrulurken patatesleri kibrit patates tarifimizdeki gibi hazırlayın ve geniş bir tabağına alın.

Kalan sarımsakları ezip tuzla birlikte yoğurda ekleyip karıştırın.

Sıvı yağı tavada kızdırıp içine salçayı ekleyin ve kavurun.

İçine ılık su tuz ve karabiber ilave edip sos haline gelene kadar pişirin.

Etler piştiğinde sarımsaklı yoğurdu servis tabağının tabanına yayın.

Yoğurdun üzerine salçalı sosu gezdirin.

Kibrit patatesleri de yoğurdun üzerine koyun

Et parçalarını da patateslerin üstüne yerleştirin.

Üzerini dilerseniz maydanoz yaprakları ya da taze kekik yapraklarıyla süsleyip servis edin. Afiyet olsun…