Çok çikolatalı pasta tarifi
Bu nefis çikolatalı pastayı mutlaka deneyin.
Yapımı için malzemeler
- 300 gram un
- 400 gram toz şeker
- 80 gram kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 çay kaşığı karbonat
- 1 çimdik tuz
- 1 çay kaşığı espresso kahve
- 250 mililitre süt
- 120 mililitre sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 2 çay kaşığı vanilya
- 250 mililitre kaynar su
- 3-4 çorba kaşığı portakal likörü
- 125 gram tereyağı
- 100 gram kakao
- 300 gram pudra şekeri
- 120 gram süt
- Yarım çay kaşığı espresso kahve
- 2 çay kaşığı vanilya
Çok çikolatalı pasta tarifi Nasıl yapılır?
Fırını 160 dereceye ısıtın. 25 santimetre çapındaki kelepçeli kalıbı yağlayıp hafifçe unlayın.
Un, şeker, kakao, kabartma tozu, karbonat, tuz ve espresso'yu geniş bir kaseye koyun. Bu malzemeleri el mikseri veya çırpma teli ile iyice karıştırın. Süt, sıvı yağ, yumurta ve vanilyayı unlu karışıma ilave ederek çırpın. Çırpma hızını azaltarak kaynar suyu dikkatli bir şekilde karışıma katın. Bir dakika kadar yüksek devirde çırpın.
Hazırlanan kalıba dökerek 45 dakika pişirin. Süre sonunda kürdan testi yapın, keke batırılan kürdan yaş çıkarsa bir 10 dakika daha pişirin. Fırından alın, 10 dakika dinlendirin ve seçilen bir likörle ıslatın. Çikolatalı krema ile kaplayın ve arzuya göre süsleyin.