GeriPasta Tarifleri Çilekli pasta tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çilekli pasta tarifi

Çilekli pasta tarifi

Pasta sevenler bu tarifi çok sevecek.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 25 gram badem ezmesi
  • 90 gram şeker
  • 1 adet büyük boy yumurta
  • 45 gram un
  • 15 gram tereyağı
  • 65 gram yoğurt
  • 125 mililitre krema
  • 25 gram frambuaz püresi
  • 50 mililitre su
  • 300 gram taze çilek
  • 150 gram donmuş frambuaz
  • Sıcak jöle

Çilekli pasta tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle pasta tabanı için badem ezmesini, 35 gram şekeri ve yumurtayı köpürene kadar iyice karıştırın. Ardından unu ve tereyağı da karışıma ekleyin. Karışımı önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.

Şerbet için ise suyun içine 35 gram şekeri ilave edip kaynatın. Bu arada frambuaz püresini de içine katın.

20 gram şeker katılmış yoğurdun yarısını ısıtın. Ardından hazırladığınız şerbeti, kremayı ve yoğurdu çırpın. Pastanın ilk katına bu karışımı sürün ve üstünü çilekle kaplayın. Pastanın hafif ıslatılmış (kahveyle, sütle veya meyve suyuyla) katını diğerinin üzerine kapatın.

Pastanın dışını kalan karışımla ve çileklerle kapladıktan sonra donmuş frambuazlarla, sıcak jöleyle süsleyebilirsiniz.