GeriTatlı Tarifleri Çilekli parfe tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çilekli parfe tarifi

Çilekli parfe tarifi
Dondurma tadında bu parfeye hayran kalacaksınız...

Dondurma tadında bu parfeye hayran kalacaksınız...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 poşet krem şanti
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 200 gram labne peyniri
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı doğranmış çilek
Çilek sosu için:
  • 1,5 su bardağı doğranmış çilek
  • 2 yemek kaşığı şeker

Çilekli parfe tarifi Nasıl yapılır?

Çilek ve şekeri blender'da püre haline gelinceye kadar çırpın. 2 poşet krem şantiyi 2 su bardağı soğuk süt ile koyulaşıncaya kadar çırpın. Labne peynirini ve vanilyayı ilave edip 1 dakika kadar çırpın. Çilek püresini ekleyip karıştırın.

Silikon kalıplara veya streç film serilmiş herhangi bir kalıba harcı dökün ve üzerini düzeltin. Arzu ederseniz kalıbın yanlarına dilimlenmiş çilekleri dizebilirsiniz. Üzerini kapatıp iyice donuncaya kadar dondurucuya koyun.

Servis etmeden önce çilek sosunu hazırlayın. Çilek ve şekeri robotta püre haline gelinceye kadar çekin. Hafif suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.

Parfeyi dolaptan alın ve servis tabağına ters çevirin. Üzerine ılınmış çilek sosunu dökün. Dilimleyerek servis yapın.