GeriTatlı Tarifleri Çikolatalı sütlü soğuk baklava tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çikolatalı sütlü soğuk baklava tarifi

Çikolatalı sütlü soğuk baklava tarifi

Bu yılın belki de en popüler tarifi sütlü soğuk baklava! Aşama aşama tarifini verdiğimiz ve evinizde kolayca yapabileceğiniz çikolatalı sütlü soğuk baklavaya bayılacaksınız!

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu 
  • 2,5 su bardağı süt 
  • 1,5 su bardağı sade yağ
  • 1 paket baklava yufkası
  • 1 su bardağı iri parçalı fıstık içi
  • 1 su bardağı toz fıstık içi

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı süt tozu

 

Çikolatalı sütlü soğuk baklava tarifi Nasıl yapılır?

  1. Öncelikle baklavanın şerbetini yapmakla başlıyoruz.
  2. Arçelik Ankastre Ocak’ta derin bir tencere içerisine toz şeker, su ve limon suyunu ekleyip kısık ateşte karıştırarak erimesini sağlayın.
  3. Şeker eridikten sonra ocağın altını kapatın ve sütü ekleyip karıştırın.
  4. Hazırladığınız şerbeti soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
  5. Baklava yufkalarını kare ya da dikdörtgen fırın tepsinizin boyutuna göre kesin.
  6. Tepsinin en altına 1 yemek kaşığı sade yağ ekleyip fırça yardımıyla her tarafına yayın.
  7. Üzerine kestiğiniz baklava yufkasını yerleştirin.
  8. Tekrar 1 yemek kaşığı sade yağı fırçayla yufkanın her tarafına sürün.
  9. Ardından tekrar yufka koyup aynı işlemi tekrarlayın.
  10. Bir kat yufka ve her katın arasına sade yağ sürme işlemini 20 kat yufka olana kadar tekrarlayın.
  11. 20 kat yufka olduktan sonra yine yufkanın üzerine sade yağı sürün.
  12. Ardından 1 su bardağı parçalı fıstık içini ve 1 su bardağı toz fıstık içini her tarafa yayılacak şekilde serpin.
  13. Fıstıktan sonra tekrar üzerine baklava yufkası ve sade yağı sırasıyla ekleyerek 20 kat daha çıkın.
  14. Baklavanız toplam 40 kat olacak.
  15. Artık kesme işlemine geçebilirsiniz.
  16. Önce tepsinin diklemesine doğru dikkatlice kesin, ardından yarım su bardağı sade yağ ekleyip yanlamasına kesin.
  17. Baklavanızı Arçelik Ankastre Fırın’da 170 derecede 30 dakika pişirin.
  18. Ardından fırının sıcaklığını 140 dereceye düşürüp 20 dakika daha pişirin.
  19. Pişen baklavanızı Arçelik Ankastre Fırın’dan sıcak sıcak çıkarıp üzerine şerbetinizin tamamını her tarafına eşit gelecek şekilde dökün.
  20. Şerbetini döktüğünüz baklavayı önce soğuyana kadar oda sıcaklığında, ardından Arçelik No Frost Buzdolabı’nda en az 6 saat dinlendirin.
  21. Dinlenen baklavanızı servis etmeden önce bir kasede kakao ve süt tozunu karıştırın.
  22. Tel süzgeç yardımıyla baklavanın her tarafına serpip Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi’nde yaptığınız nefis kahve ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik