Çikolatalı çilekli kat kat pasta
Tadına doyamayacağınız muhteşem bir lezzet!
Yapımı için malzemeler
- 4 adet yumurta
- 3 kahve fincanı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 Türk kahvesi fincanı un
- 200 mililitre krema
- 200 gram bitter çikolata
- 1 su bardağı şekerli kahveli su
- 500 gram çilek
Çikolatalı çilekli kat kat pasta Nasıl yapılır?
Karıştırma kabına yumurtaları alın ve köpürünceye kadar çırpın. Şekeri ekleyin ve boza kıvamı alıncaya kadar çırpmaya devam edin. Süt ve kakaoyu ilave edip çırpın. Un, vanilya ve kabartma tozunu da ilave edin ve çırpmaya devam edin. Harcı yağlanmış kalıba döküp,180 derecede pişirin ve keki soğumaya bırakın.
Soğuyan keki ikiye bölün. Kreması için bir tencereye kremayı alın ve yanlardan hafif kaynamaya başlayınca ocaktan alıp parçalara ayırarak çikolatayı ekleyip, çikolata eriyinceye kadar karıştırın. Ara ara karıştırarak iyice soğumaya bırakın. Servis tabağına birinci katı alın ve kahveli su ile ıslatın. Üzerine kremadan bir parça sürün. Dilimlenmiş çilekleri yeteri kadar sıralayın. Üzerine ikinci katı koyun ve yine kahveli su ile ıslatın. Yeteri kadar krema sürün ve meyveleri sıralayın. üçüncü katı yerleştirin, kahveli su ile ıslatın meyveleri sıralayın. Dördüncü katı da kahveli su ile ıslatın ve kalan kremayı sürün. Üzerini süsleyin.