GeriTatlı Tarifleri Çikolatalı bayat ekmek tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çikolatalı bayat ekmek tatlısı tarifi

Çikolatalı bayat ekmek tatlısı tarifi

Bu tatlı tarifi ile bayatlamış ekmeklerinizi en iyi şekilde değerlendirebilirsiniz.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Tereyağı
  • 8 dilim tost ekmeği
  • 3 adet yumurta
  • 600 mililitre süt
  • 1 paket sütsüz çikolata
  • 50 gram toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için:
  • 4 yemek kaşığı krema ya da krem şanti

Çikolatalı bayat ekmek tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Tost ekmeklerinin üzerine tereyağını sürün. Dış kabuklarını kesip, ortadan üçgen olarak ikiye kesin. Çikolatayı rendeleyin.

Derin bir kabın içine önce yumurtaları kırıp tazeliklerini kontrol ettikten sonra sütü, şekeri, kakaoyu ve rendelenmiş çikolatanın yarısını ilave edip iyice çırpın.

Isıya dayanıklı fırın tepsisinin içine üzerini yağladığınız tost dilimlerini birbirlerinin üzerine gelecek şekilde dizin. Daha sonra ekmeklerin üstüne tarçını serpin. En son olarak çırptığınız, sütlü karışımın hepsini yavaşça ekmeklerin üzerine gezdirin.

Önceden 185 derecede ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişirin. Tatlının pişmesine 10 dakika kala fırından çıkarıp, kalan rendelenmiş çikolatanın yarısını üzerine serpip, pişirmeye devam edin.

Pişen tatlıyı, tabağa aldıktan sonra üzerine krema gezdirip, sıcak olarak servis edin.