GeriTatlı Tarifleri Çikolata kaplı muz tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çikolata kaplı muz tarifi

Çikolata kaplı muz tarifi

Az sayıda malzemeyle çok fazla uğraşmadan nefis bir tatlı yapmak isteyenler için çikolata kaplı muzları hazırladık. Tek yapmanız gereken bitter çikolatayı benmari usulü eritip muzları bu çikolatayla kaplayıp üzerini süslemek. Meyve yemeyen çocuklarınızın bile bayılacağı bu kolay ve pratik tarifi mutlaka deneyin.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet muz
  • 250 gram bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 tahta şiş
  • Renkli şekerlemeler

Çikolata kaplı muz tarifi Nasıl yapılır?

Muzları kalın olacak şekilde dilimleyin.

Tahta şişlere muzları aralıklı olarak dizin.

Derin dondurucuya alıp 1 saat bekletin.

Bitter çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin.

Muzları çikolataya batırıp her tarafına bulayın.

Üzerine renkli şekerlemeler ya da dövülmüş fındık serpin.

Çikolata donunca servis yapın.