GeriBörek Tarifleri Çibörek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çibörek tarifi

Çibörek tarifi

Geleneksel lezzetlerimizden biri olan bu böreği çayın yanından eksik etmeyeceksiniz!

  • Yağda
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1-2 damla sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 4 su bardağı un
İçi için:
  • 250 gram beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz

Çibörek tarifi Nasıl yapılır?

Unu tezgahın üzerine koyup ortasını açın. Biraz su, yumurta ve tuz ekleyip yoğurun. Yoğunluğuna göre su eklemeye devam edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettiğinizde hamuru rulo yapın ve 3 parmak arayla kesip küçük toplar elde edin.

Topların her birini yaklaşık 15 santimetre çapında açın, içine maydanozlu ve peynirli harçtan yarım ay dolacak şekilde koyun.

Diğer tarafı üzerine kapatıp kızgın yağda iki tarafı da renk alana kadar pişirin. Her hamur için aynı işlemi uygulayın.