Churros Tarifi (İspanya)
İspanyolların tulumba tatlısı olarak bilinen 'churros' lezzetli hamur işi tariflerinden biridir. Çikolata sos başta olmak üzere çeşitli soslara bandırılarak tüketilebilen churros tarifi nasıl yapılır merak ediyorsanız, hemen aşağıda detaylarıyla churros tatlısı karşınızda...
Yapımı için malzemeler
- 1 bardak un
- Yarım bardak su
- 2 küçük boy yumurta
- 2 kaşık tereyağı
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1,5 bardak ayçiçeği yağı
- Yarım bardak toz şeker
- 90 gram bitter çikolata
Churros Tarifi (İspanya) Nasıl yapılır?
Tereyağınızı oda sıcaklığında eritin, üzerine tuzu da ekleyin. İçine su koyup bir tencerede tereyağı iyice eriyene kadar kısık ateşte karıştırın.
Su kaynadıktan sonra elediğiniz unu topak olmayacak şekilde karıştırarak ilave edin. Hamur haline geldiğinde ocaktan alın ve karıştırıp soğutun. Daha sonra içine yumurtaları kırın ve karıştırıp hamura iyice yedirin.
Bir tavaya ayçiçeği yağını koyun ve kızdırın. Yumuşak hamuru ucu tırtıklı krema poşetine koyun ve bu kızgın yağa istediğiniz uzunlukta sıkın. İyice kızardıktan sonra yağdan alın ve peçete serdiğiniz bir tabağa koyup yağını süzdürün.
Çikolatanızı benmari usulü eritin. Kızarttığınız tatlıları şekere buladıktan sonra bu çikolataya bandırın ve servis edin.