GeriHamur İşi Tarifleri Cevizli lokum tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cevizli lokum tarifi

Cevizli lokum tarifi

Cevizli lokum, Manisa’nın Demirci ilçesine ait nefis bir hamur işi. Mayalı hamurla yapılan içi ceviz dolgulu bu lezzet, özellikle kahvaltıların ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olmaya aday. Siz de cevizli lokumu evinizde denemek isterseniz işte malzemeleri ve yapılış aşamaları…

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 400 gram un
  • 500 gram ceviz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt ya da yoğurt
  • 10 gram kuru maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Cevizli lokum tarifi Nasıl yapılır?

Unu bir kaseye alın.

Maya, tuz, sıvı yağ ve süt ya da yoğurdu ilave edin.

Azar azar su ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika kadar mayalanmaya bırakın.

Hamur mayalanırken ceviz içini robottan geçirin.

Üzerine sıvı yağ ve şeker ilave edin ve karıştırın.

Mayalanan hamuru yarım metre çapında kalın bir yufka halinde açın.

Hazırladığınız cevizli harcı yufkanın üzerine yayın.

Hamuru rulo yapıp 4-5 santimetre genişliğinde parçalar halinde kesin.

Fırın tepsisini yağlayıp hazırladığınız hamurları tepsiye dizin.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra hamurları fırına verin.

Kızarana kadar aşağı yukarı yarım saat pişirin.

Fırından alıp ılınmasını bekleyin ve servis yapın. Afiyet olsun…