Cevizli krokanlı muhallebi tarifi
Muhallebi tariflerine magnolia'dan sonra lezzetli bir alternatif getirecek olan cevizli krokanlı muhallebi kolay yapımı ve malzemeleriyle çay sohbetlerinize konuk oluyor. Sevdiklerinize ikram etmek için mutlaka denemenizi önerdiğimiz cevizli krokanlı muhallebi tarifi yapım aşamalarıyla hemen aşağıda...
Yapımı için malzemeler
Muhallebisi için;
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Krokanı için;
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı ceviz
Cevizli krokanlı muhallebi tarifi Nasıl yapılır?
Muhallebiyi pişirmeden önce krokanı hazırlayalım.
Krokan için 1 su bardağı şekeri tavaya alın ve orta ateşte yavaş yavaş eritin.
Karemelize olduktan sonra içine cevizleri hafif iri parçacıklar kalacak şekilde düvün ve ekleyerek karıştırın.
Hazırlanan krokanı yağılı kağıdın, üzerine dökerek soğumaya bırakın.
Ilındıktan sonra buz dolabına alın ve yarım saat bekletin.
Dolaptan çıktıktan sonra bıçak yardımıyla ufak parçalara ayırın.
Muhallebisi için un, şeker, nişastayı kuru halde tencereye alın.
Daha sonra sütü yavaş yavaş ekleyin ve ocağa alın.
Pişen muhallebiden kuplara 1′ er kaşık koyun.
Üzerine krokanı dökün ve tekrar muballebiyi dökün.
En üst kısmına da kronakı ekleyerek buz dolabında soğutun.
Afiyet olsun.